BOGÁRMESE

– mesés tánc show egy felvonásban –

A SÁRKÖZI GYULA TÁRSULAT ELŐADÁSA

Egyszer… amikor a gonosz páncélfejű grafitbogarak uralkodtak az erdõben, egy éjjel gyönyörű gyógyító erejű virág nõtt a rét közepén és a varázsvirág visszakergette a szürkebogarakat a föld alá. Ám egy napon hatalmas vihar támadt és letörte a varázsvirágot. A szárát a szarvasbogár vette el a szél ellen támasztékul. A széthullott szirmokat – a fejük fõlé tartva – különbözõ bogárkák vitték magukkal az esõ elõl menekülve: egyet a hangyák, másikat a legyek, harmadikat a szeméthasznosító bogarak, a negyediket a skarabeuszok. Az ötödik szirom a Szivárványos Bogárkához került, de õt meglátták a föld alól kiszabaduló szürkebogarak és majdnem elfogták, a karján meg is csípték. Elmenekült, de a csípéstõl megbetegedett.
Vajon sikerül-e új barátjának, a Csillagszemű Bogárkának még idõben újra összeraknia a varázsvirágot, hogy Szivárványos meggyógyuljon és a szürkebogarak ismét visszabújjanak a föld alá?

Előadják: a Sárközi Gyula Társulat tagjai, valamint a Madách Musical Tánc- és Színművészeti Iskola és Szakgimnázium növendékei

Sárközi Gyula ötlete nyomán meséjét írta: Lázár Ervin és Lázár Zsófia
A mesét színpadra alkalmazta: 4 for one
Zene: Tallér Zsófia, Faltay Csaba
Díszlet, jelmez: Kentaur
Smink: PG (Pál Gergely)
Koreográfia: 4 for one – Sárközi Gyula, Jurányi Patrick, Kovács Zsolt, Kováts Gergely Csanád

 

Megosztás: