ADHD (Izland) KONCERT

ADHD (IZLAND) KONCERT

Nyolcadik albumát adta ki az izlandi jazz együttes, az ADHD. Az album címe “ADHD 8”. 

Most újra eljönnek Magyarországra, hogy bemutassák nekünk ezt a lemezt! Mi van bennünk? Őszinte, tiszta nyugalom. Az izlandi jazz kvartett ebben a műben a megállás,a lassulás és az ismeretlen jövőbe való lépés hangulatát osztja meg a világgal… Önvizsgálat és újragondolás, ezek azok a motívumok amik a járvány idején is körülvették mindannyiunk minden napját és amit megmutat ez az északi zene. 

 “ADHD 8”

Az “ADHD 8” rögzítése egy kis izlandi templomban történt, ahol a zenekar tagjai ugyanazon a helyen éltek, reggeliztek együtt, majd a templom-stúdióban dolgoztak az új dalokon. Ivar Ragnarsson hangmérnök a stúdióban a zenekar ötödik tagjaként segített megőrizni ezt az egyedülálló atmoszférát.

A lemezen hallható dalok mögötti inspirációk is érdekesek. Például a “Hugarheilsa” egy dal a mentális egészségről szól, és minden zenész számára fontos üzenettel rendelkezik. Az “ADHD” kifejezés pedig számtalan hangulatot megidézhet – otthonos kávézás, magányos hegytetőn állás vagy éppen a forgalomban ragadás érzését. 

A zenekar tagjai egyedi zenei háttérrel rendelkeznek, aminek eredményeként az “ADHD 8” változatos hangzást kínál. A jazz műfajától elkezdve, Miles Davis, Radiohead, Dr. John és Steely Dan hatása is érezhető. Minden zenész más és más módon írja a zenét, de tisztelettel és szeretettel közelítik meg egymás stílusát, ezáltal egy harmonikus egészet alkotva.

“ADHD 8” a zenekar számára egy újabb, izgalmas akusztikus kalandot ígér, és mindenkit szeretettel meghívunk egy új zenei utazásra.

Zenekar tagjai

  • Ómar Guðjónsson (bass, guitar)
  • Óskar Guðjónsson (saxophone)
  • Tómas Jónsson (piano, hammond organ, synthesizer)
  • Magnús Trygvason Eliassen (drums, percussions)

 

Ne hagyja ki az ADHD 8 varázslatos hangzását, amely a jazz szerelmeseinek és minden zenekedvelőnek egyaránt felejthetetlen élményt nyújt!

 

A RaM-ArT Színház előadásai
az Agria Nyári Játékokon az Egri Várban!

Szulák Andrea
élő zenekaros koncertje

2024. július 14. (vasárnap) 21:00
Esőnap: július 15. (hétfő) 21:00

L’art Pour L’art Légitársaság

2024. július 21. (vasárnap) 21:00
Esőnap: július 22. (hétfő) 21:00

Jegyek vásárolhatók a Tourinform Irodában és jegy.hu oldalán.