A TIZENNÉGY KARÁTOS AUTÓ

– koncertszínház a Budapest Bárral –

A TRIP ELŐADÁSA

Az utánozhatatlan humorú Rejtő Jenő írói fantáziája külön világot teremtett a magyar regényirodalomban. Legnépszerűbb műveinek egyike, A tizennégy karátos autó új előadása az idei budapesti nyár egyik szenzációját ígéri: a talpig önérzetes Vanek úr, a Szahara, a francia idegenlégió és egy szerelmi történet körül zseniális ponyvaparódia szövődik.

Több generáció kedvenc regényírója egy olyan zenekart is megihletett, amely stílusával, zenei sokoldalúságával minden korosztályt elbűvöl: az előadás kulcsjeleneteihez a Budapest Bár zenészei és a kitűnő dalszerző, Szűcs Krisztián írtak dalokat. Így lett Gorcsev Iván, Vanek úr és Vendier őrmester sivatagi ámokfutásából varázslatos összművészeti élmény.

Mivel a koncertszínház legalább annyira színházi, mint zenei élmény, a dalokat nem énekesek, hanem nyolc kitűnő színművész adja elő: Dankó István, Mertz Tibor, Mikó István, Keresztes Tamás, Fekete Patrícia, Polák Ferenc, Turi Péter, Juhász Bence.

A zenekar élőben, koncertszerűen játszik, a színpadi jeleneteket a vibráló hangulatú dalok fűzik össze. Ám nemcsak a zene és a színjáték, hanem a Keresztes Tamás által létrehozott látvány is fontos része annak a vállalkozásnak, amelyik Rejtő írói világából új műfajt, zenés „képregényszínházat” teremt. A TRIP jóvoltából, kitűnő művészek közös alkotásaként születik meg a nyári évad egyik legviccesebb és legszerethetőbb színházi élménye.

A TRIP bemutatója a Budapest Bár zenekar közreműködésével.

Szereplők:

Dankó István

Juhász Bence

Keresztes Tamás – Jászai-díjas

Mentes Júlia

Mertz Tibor

Mikó István – Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész

Polák Ferenc

Turi Péter

A színpadon élőben a Budapest Bár zenekar: 
Farkas Róbert
Ökrös Károly
Farkas Richárd
Kisvári Bence
Ürmös Sándor

Díszlet, látvány: Várai Artúr, Keresztes Tamás

Jelmez: Bartos Letícia

Grafika, rajz: Várai Artúr

Animáció: Nagy Tamás

Visual: Magács Vince

Fény: Mihalicz Tamás

Dalszövegek, zene: Szűcs Krisztián, Kollár-Klemencz László, Budapest Bár zenekar

Hangszerelés: Budapest Bár zenekar

Korrepetitor: Szép András

Dramaturg: Divinyi Réka

Rendezőasszisztens: Szakács Zsuzsa

Rendező: Keresztes Tamás – Jászai-díjas

 

Megosztás: